Thursday, March 12, 2009

SAYANG KE?


korang penah tak terpikir,kenapa kadang2 orang yg korang sayang sukerr sangat buat hal? mcm tak tegur korang ke, salah sikit dah merajuk ke, mcm budak2 kan.. umpamaanya tak boleh terima teguran langsung dan egois yang melampau.. sudahnya.. dua2 tak bertegur sapa. elok ke mcm tu?


aku harap sangat la kan, orang2 yang terasa dirinya disayangi, apa kata korang pk balik and renung sedalam2nya, pengorbanan, kegembiraan, keikhlasan, kesetiaan org yg menyayangi u all tu. ni tak, sikit punyer problem, mengamuk tak tentu pasal alih2 boleh putus hubungan. masyaAllah..


punya lah lama nak jaga perhubungan tu, sebabkn benda kecil jer boleh porak poranda. tapi salah siapa? perkara yg sebegini lah perlunyaKOMUNIKASI. discuss sama2 pasangan. luahkan dari hati ke hati. jangan buat tindakan melulu. fikirkan pro and con's sebelum nak buat any result. tak sayang ke masa, tenaga and wang ringgit yg dah habis melabur byk utk org yg tersayang tu?


korang kenang la balik erti KESABARAN yang diLABURKAN utk diri korang tu (saper2 yg terasa dirinya disayangilah).. ingat senang and boleh tahan ke sabar tu? lama2 pun ada limitnya.. manusia, mana ada yg perfect. mungkin 2,3 tahun leh sabar tapi sampai bilaa. who knows? right?


ada orang mungkin mengalaminya. ada orang belum mengalaminya. tapi aku percaya setiap orang akan mengalaminya even its once in a lifetime. tapi, mustahil sekali jer kan. ye lah, bak kta orang selaagi hayat dikndung badan. chewah!!


kalau ada perangai yang mcam ni, SAYANG KE? pasangan anda tu? ye lah.. suker hati nak buat perangai macam tu,kan.. ader ke patut. ingaat la sikit.. orang lain pun ada perasaan. sampai bila nk mkan hati?


aku rasa, sesiapa yang mengalami situasi yang macam ni, korang bagi masa.. dlam hubungan tu.. maaksudnya, buat berbincang then take times untuk recall semua apa yg telah berlaku. mungkin ada betul nya aapa yang disuarakan oleh pasangan anda tu. jangan lah terus2 melenting tak tentu pasal. sampai hubungan retak. tak patot betul..


apa pendapat u all? apa yang patut si mangsa( orang yg dimarah tu) lakukan? and apa pulak yg patutnya sipolan (orang yg tau nak marah pasangannyaa je tu) buat pula?





6 comments:

ez said...

reen..
emm..aku penah mengalaminya..aku tau impaknya..emm..ape2 pon kene sabau n think positif..jgn pandang ke belakang..kene ke depan..jika kita syg seseorg kenela ikhlas dr ati yg suci gitu..heehe

Zureen said...

kdg2 geram tau. rasa mcm org tak reti ke nk appreciate pengorbanan kiter selama ni. buta apa? tention.. tapi, aku berckp ni bukan based dr my true story, juz luahan hati mewakili kaum2 hawa yg ditindas hati dan perasaannya. hidop kaum hawa!

ez said...

yeahhh..reen..aku setuju..ehheh

raden said...

Sayang sayang buah kepayang
dimakan pahit dibuang sayang
......kekadang saya itu membawa merana kerana merana menanti bilakan penghujungnya cinta termeteri.... Selama pengantin baru.dan moga kasih sayang kaliang terus bercambah dan berkembang samapi dunia kiamat.

Hattarobiki said...

Sayang-sayang buah kepayang...

Hattarobiki A.M.P. said...

Eii lama tak update blog?